Hur kommer man över ett förhållande?

Har du nyligen gjort slut, separerat eller skiljt dig? Var det smärtsamt, jobbigt och fruktansvärt och känner du dig nu osäker på ifall du någonsin vill förälska dig igen?

Jag vet, jag är bara någon fullkomlig främling på nätet, men jag har ändå ett par råd som jag hoppas du vill ge en chans. Vi har alla haft förhållande som inte fungerat, av anledningar så vitt skiljda och talrika som det finns personlighetstyper.

Vi träffar någon och det pirrar i magen, vi flörtar och det där pirrandet förvandlas till en varm känsla, vi dejtar och blir mer intima med varandra, vi släpper tygglarna för hjärta och själ och vi förälskar oss, vi upplever de första problemen och när vi löser dessa växer vi och utvecklas som ett par, våra liv fortsätter men problemen återkommer, ibland större saker, ibland mindre, men en dag exploderar allt och vi gör slut och flyttar isär och vi blir galna av saknad efter den där personen som vi inta kan eller får vara med.

Detta är en smärtsam och hemsk process och det känns som om vi går sönder, men jag lovar dig, hur clichéartat det än låter, att det i slutändan gör dig starkare och mer säker på vad du egentligen söker i ett förhållande. Det är på så sätt vi kommer underfund med vad som är viktigt, vad man kan kompromissa med och vilka personlighetstyper vi faktiskt är kompatibla med. Även vårt förmåga att uppfatta varningssignaler utvecklas igenom detta.

Vad du går igenom är självklart inte något som en artikel på internet kan råda bot på, men jag vill ändå påminna dig om att smärtan efter ett uppbrutet förhållande kommer att tona ut. Jag vill hjälpa dig att få perspektiv på tillvaron och försäkra dig om att du en dag kommer att älska någon igen, och, ännu viktigare, bli älskad igen. Du kommer att dejta och flörta och känna magpirret igen, en del upplevelser kommer vara fantastiska, andra kommer du att vilja glömma. Men bara håll ut och försök få ut så mycket som möjligt av omställningarna.

Låt dig inte begränsas av rädsla och kansken, se dig inte som skadad eller trasig. Du kan mycket väl vara precis den som någon söker, och det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Låt dig sedan heller inte bli nedslagen ifall personen du trodde var den perfekta matchningen inte svarar. Nej, man får inte ge upp utan bara fortsätta söka. Allt som glimmar är inte guld, och någon som vid första anblick inte verkade alltför intressant, kan visa sig vara en mycket mer fascinerande person, än den man först trodde var perfekt.

Var dig själv och förr eller senare träffar du den rätta. Om du försöker förändra dig och anpassa dig alltför mycket efter någon annan, riskerar du att hamna med någon vars personlighet du egentligen inte passar med.

En dag, i en inte alltför avlägsen framtid, kommer du att vakna och upptäcka att såren har läkt och att du är redo att börja på nytt. Om den dagen inte är idag, så ta den tid du behöver för att hantera smärtan och tomheten. Vi är sedan här för att hjälpa dig ta första steget mot att finna den som är perfekt för dig och ge dig en ny start. Vem vet vart nästa förhållande för dig – det är det som är det underbara med att öppna sig själv för kärleken. Det finns inget som begränsar dig, förutom bristande tro på dig själv.