Att gå från online till offline

Det kan vara svårt att ta steget från online till offline. Det har blivit en så pass hög tröskel att det är den vanligaste anledningen till att potentiella dejter går om intet. Grunden till detta ligger i det krävs mod. Du måste släppa garden, öppna upp dig och ta en risk. Det kräver även engagemang, om än i begränsade mängder.

Efter att ha skickat en mängd meddelanden fram och tillbaka med någon, bör du ha en hyfsat bra idé om han eller hon är intressant eller inte. Ta det steg för steg, öka längden på meddelandena och berätta mer och mer om dig själv. Alla kan framstå som söta och spännande bakom korta meningar fyllda med smileys, det riktiga matchningstestet kommer när ni verkligen börjar öppna upp er för varandra via textmeddelanden online. Baserat på intrycket du sedan har av personen, tar du beslutet om du vill lära känna honom eller henne även utanför nätet.

phone-online-smiling

Upplever du däremot att det inte känns rätt men den andra personen insisterar, så var ärlig och rättfram. Det ska kännas rätt, om en nervöst, och du ska inte gå med på att träffa någon förrän du verkligen är beredd.

Efter ett par inledande meddelanden, kan du försöka få kontakt med personen på något annat socialt medium som till exempel Instagram eller Facebook. På så sätt får du en helt ny inblick i vem personen är, vilka vanor de har och hur de uppför sig i olika sammanhang.

Oavsett i vilket stadium en kontakt är i, är det värt att nämna att du bör alltid motstå lusten att säga något som kan uppfattas som alltför närgående. Undvik till exempel att kommentera om hur sexig någon ser ut på sin profilbild eller vad du vill tänker och tycker om deras läckra rumpa. Bara strunta i det. Det är att betraktas som sängsnack och ska, om någonstans, bara förekomma just där – ifall du har turen att komma så långt i bekantskapen.

Med det sagt, om den andra personen flirtar vilt och du känner dig bekväm med det, så är det så klart fritt fram att anpassa sig till samma våglängd.

Efter telefonsamtalet, är nästa steg så klart att bjuda ut personen på en första träff!

Detta är det stora steget. Du kan försöka med att använda dig av den information du finner på deras profil för att komma på ett passande förslag. Ser du till exempel att merparten av deras foton är tagna utomhus eller i naturen, kanske det kan vara en idé att föreslå en trevlig promenad. Är deras Instagram-konto däremot fullt av foton från diverse måltider, så kanske du hellre föreslår en mysig restaurang för första träffen. För mer information om hur du arrangerar den perfekta första dejten, spana in andra artiklar som tar upp idéer för första dejten och hur du ska göra för att lämna det perfekta första intrycket.