Skapa det perfekta intrycket – 10 förslag till första dejten

Brist på idéer till vad ni ska ta er för på första dejten? Inga problem! Vi har satt ihop en lista med 10 förslag på roliga, spännande och minnesvärda aktiviteter för första träffen. Börja med att fundera över vad du redan känner till om personen från deras profil och era konversationer, välj sedan plats och aktivitet efter vad du tror de kan tycka om och intresseras av.

  1. Ta en promenad i en mysig park eller längs med havet.
  2. Gå på ett sportevenemang om det är något de kan vara intresserade av.
  3. Besök ett museum som matchar de intressen de nämnt på sin profil.
  4. Gå och bowla eller spela biljard.
  5. Förutsatt att de inte är inbitna PETA-medlemmar, ta med dem till ett zoo eller akvarium.
  6. Ta med dem ut på stand-up comedy
  7. Gå ut och ät brunch tillsammans
  8. Låtsas vara turister för en dag.
  9. Gå på en matfestival eller loppmarknad.
  10. Ta en danskurs tillsammans

Och här är förklaringarna till varför dessa idéer fungerar:

 1. Om du går på träff med utomhus-typen, så är frisk luft och en kopp kaffe en utomordentlig kombination för att lära känna den du är intresserad av lite bättre. Är det sommar? Testa byta kaffet mot glass.
 2. Sportevenemang erbjuder gott om utrymme för småprat och är ett bra sätt att lära känna varandra. Oftast levereras det även distraktion nog för att man ska slippa avbrott av pinsam tystnad.
 3. Museum kan vara lite riskanta, detta alternativ rekommenderas främst om du är säker på deras intressen. Men är du säker, så visar det att du uppskattar vad de är intresserade av och att du är nyfiken på att få reda på mer.
 4. Bowling och biljard är ett fantastiskt sätt att ta fram det bästa hos någon som inte är alltför tävnlingsinriktad. Var ärlig och låt inte den andra vinna. Om du är bra på bowling eller biljard, slå dem och se hur de tar det – det är ett intressant sätt att få en glimt av deras sanna personlighet, så håll inte igen!
 5. Zoo eller akvarium är i samma kategori som förslag nummer ett, men mer skruvat så klart. Ni kommer garanterat se många intressanta saker som ni kan prata om efteråt.
 6. Skratt är nyckeln till mångas hjärtan. De flesta människor listar “bra humor” bland de viktigaste egenskaperna hos en partner. Är du lika hopplöst tråkig som jag? Att skratta tillsammans med någon är då det näst bästa efter att själv vara den som får dem att skratta.
 7. Att gå ut och äta middag är dejtingens A4-format. Brunch är mindre uppstressat och lämnar er båda sedan fria att ägna er åt egna intressen under resten av dagen.
 8. De flesta av oss har aldrig testat turistaktiviteterna på hemmaplan. Att låtsas vara turist är ett utmärkt sätt att upptäcka hembygdens sevärdheter – bara för att de inte är långt bort, behöver de inte vara mindre intressanta!
 9. Mat och dryck i en avslappnad miljö är oftast ett mycket bättre alternativ än en klassisk, småstel middag. Ni är båda fria att avsluta dejten om ni känner att det inte går vägen, och det kan vara ett bra val om du går ut på en träff med någon du inte känner dig riktigt säker på.
 10. Danskurser erbjuder en utmärkt möjlighet att få vara nära den andra personen, utan att vara för närgående. Var bara noggrann med att välja en dansstil ni båda kan relatera till, och inte någon alltför extravagant, avant-garde, modern jazz-danskalabalik.

Om du verkligen vill lägga ner lite möda på ditt val, läs vår artikel om hur du arrangerar den perfekta dejten för din nya förälskelse.

Vi önskar dig all lycka på din första träff!