En närmare titt på ElitSinglar

ElitSinglar gick online 2013 och strävar efter att nå en målgrupp som många konkurrenter förbisett: lite äldre, välbildade singlar som söker kärleken – kanske inte för första gången, möjligen har man ett eller flera längre förhållande bakom sig, och söker nu den rätta.

De blev snabbt framgångsrika då de var en av de första sidorna att fylla detta tomrum i online dejting-rymden. De erbjuder en plattform specifikt framtagen för att hjälpa ensamstående finna ett seriöst långvarigt förhållande med likasinnade, välbildade singlar.

Efter att ha undersökt deras marknadsstrategi och funktioner kom vi till slutsatsen att deras produkt verkligen måste klassas som premium. Varför säger vi det? Tja, för det första är kostnaden för att locka till sig rätt användare inte liten, så man kan med säkerhet säga att de har en del utlägg för att nå den målgrupp de gör.

Vi registrerade oss även för att jämföra funktioner som saknas hos andra dejtingtjänster. Jag var tvungen att först skapa två fejkprofiler innan min tredje – vilken även var min ärligaste – slutligen godkändes. Vad säger detta oss? Jo, för det första, att de uppenbarligen lägger ner mycket tid och pengar på att grundligt kontrollera att profilerna på sidan tillhör riktiga människor med ärliga avsikter. Detta måste även innebära att de har mycket “spill” – med vilket jag menar personer som inte är ute efter att faktiskt träffa någon, utan bara “fönstershoppar”. En sak kan du vara säker på: personer på denna sida är verkliga människor, i samma båt som dig, som är seriösa i sitt sökande och ute efter att finna lycka och kärlek (igen).

Även i själva produkten har det uppenbarligen investerats betydande summor. Medan många av de sidor vi recenserar verkar ha fastnat i början av 2000-talet, hamnar ElitSinglar i nivå med moderna dejtingtjänster – så som Tinder – när det kommer till produkt, design och funktionalitet. Från desktop och web till app; de för marknaden framåt genom att förse sina kunder med funktioner som gör sökandet efter kärlek mer precist och enkelt.

Allting har dock en baksida och även om den i det här fallet inte är alltför besvärande, är det värt att nämna det närapå utmattande personlighetstestet – framtaget för att hitta den bästa möjliga matchningen åt dig, och baserat på ledande teorier inom relationspsykologi och vetenskap. Låter väl fantastiskt, eller hur? Ja, åtminstone till den femtonde sidan med frågor. Jag får verkligen känslan av att jag analyseras och profileras, och jag antar att på sätt och vis är det också fallet. Men i en värld där många vill ha allting nu och med detsamma, är det kanske inte alla som har nog tid, intresse och engagemang för att fylla i ett formulär som detta.

Till dess försvar måste jag dock säga, att när du väl lyckats ta dig igenom det, som jag slutligen gjorde, blir du rikligt belönad med förslag som du verkligen “klickar” med.

En annan nackdel är kostnaden på medlemskapet. Jag är varken läkare, advokat eller en rik affärsman. Jag är “inte mer” än en journalist, och som sådan, vore det inte för gratismedlemskapet (vilket så klart är en av fördelerna med mitt jobb!), så hade jag nog inte köpt något medlemskap längre än 3 månader. Visst har man råd med det, men på samma sätt som man har råd att unna sig själv en massage var vecka.

Besök sidan